Evenimente - Harghita Mădăraș

Sezonul principal la Harghita Mădăraş este pe timpul iernii. Iarna lungă şi calitatea bună a zăpezii o fac locaţia ideală pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Pe parcursul aniilor, renumiţi sportivi şi-au început activitatea sportivă pe aceste pârtii. Cantonamentele şi taberele de schi se ţin lanţ pe parcursul sezonului.

Evenimentele anuale  şi-au căpătat un renume în rândul celor care vizitează zona,  pe parcursul anilor tot mai mulţi participă la aceste programe.

Competiţia de schi a Odorheiului: începuturile datează din 1982 când s-a scris regulamentul, care şi azi e în vigoare. Pe la mijlocul anilor  '80 au participat 9 echipe cu 125 de participanţi. În prezent 4 echipe se luptă pentru victorie:Roseal, Egészségügy, Szentegyházi Vasas şi Jómadarak.

Competiţia de schi pentru familii  "Pro familia": Se organizează din 1984  cu scopul de a le ţine uniţi generaţiile, şi totodată de a transmite tinerilor această tradiţie. Data competiţiei este duminica cea mai apropiată de 8 martie. Sunt familii participante cu 3 generaţii, astfel bunicul concurează împreună cu nepoţii pentru victoria familiei. Într-un an s-au înscris 33 de familii cu 101 membri.

Pe lângă competiţiile menţionate, în fiecare an se ţin lanţ taberele de schi care întotdeuna se încheie cu competiţia şi evaluarea participanţilor.

Evenimentul cel mai îndrăgit de studenţi este Olimpiada Zăpezii organizată de Forumul Tânăr din Odorheiu Secuiesc. În luna martie muntele este cucerit de tinerii veniţi din toate părţile a ţării de la Timişoara până la Bucureşti. Anul acesta, a XVI ediţie pe lângă competiţiile tradiţionale va avea şi nişte probe surprize. Sportul şi petrecerile organizate asigură participanţilor o adevărată experienţă unică cu amintiri veşnice.

Zilele zăpezii s-a organizat din anul 1995 de către Organizaţia Studenţească Maghiară din Timişoara.

Pelerinajul la Mădăraş  se ţine la mijlocul lunii septembire, când credincioşii se adună la crucea de pe vârful muntelui unde se ţine slujba.

   În ultimul timp cabanele şi pensiunile de pe munte asigură o locaţie ideală pentru organizarea seminariilor şi conferinţelor asigurând perticipanţilor servicii de calitate la un preţ competitiv şi o atmosferă aparte dominată de liniştea şi sălbăticia naturii.

ScrollToTop